söndag 27 september 2015

Godkänd besiktning!

Sedan mars månad i år har jag haft konstiga känslor i benen. Det har liksom känts som om benen är trötta oavsett om jag använt dem eller inte, lite som när man tar trapporna på jobbet och den känslan man får i benen vid våning 5.

Detta har understundom bekymrat mig lite, eftersom jag inte vet vad det beror på. Så till slut tog jag mig samman och ringde till min vårdcentral och bokade tid hos en ny läkare (min ordinarie är mammaledig). I fredags var det dags. Läkaren lyssnade noga, klämde på benen och tog prover. Hon lyssnade dessutom på hjärtat och tog blodtrycket. Vad som felas i benen kunde hon inte ge svar på annat än att det inte är något farligt och med stor sannolikhet kommer att gå över av sig själv med tiden.

Efter undersökningen sa hon att det är sällan hon träffar en patient som är i så gott skick som jag! Jag hade bra muskelstyrka i benen, jag var rörlig som en balettdansös (där tror jag att hon ljög lite, jag är ju vanligtvis vig som ett kylskåp ungefär). Trycket var finfint. Hon berömde att jag tränar och tar hand om min hälsa. Den enda anmärkningen var ett litet blåsljud på hjärtat, men det beror troligen på sviterna efter den senaste förkylningen. Detta kommer att följas upp om en månad.

Jag har alltså genomgått en besiktning och blev godkänd, detta samma vecka som bilen genomgick besiktning och blev godkänd. Vi är i gott skick och kommer att överleva många år till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar